Директни полети до Дортмунд и Бурса

ЛетищеДиректна авиолиния от България до Дортмунд договаря българска организация в Германия. Преговорите за нея вече напредват, съобщи Дойчин Ангелов, директор на пловдивското летище.

Съвсем скоро се очаква да стартират директните полети до Дортмунд от летище Пловдив или друго в региона. Според шефа на пловдивското летище предизборната кампания и парламентарните избори забавят развитието на този проект. Поради същата причина може да има забавяне и в откриването на линията Пловдив – Бурса. Полетите до турския град се очаква да стартират от месец юли, увериха от ръководството, но политическата обстановка усложнява организацията. Въпреки това съвсем скоро продажбата на самолетни билети до двете дестинации може да бъде факт.

Пролетно-летният сезон на летище Пловдив стартира в началото на месец април. Зимният сезон приключи с 90 000 пътници, като над 70 000 от тях са от редовната линия Пловдив – Лондон, а останалите от чартърни полети.

Благодарение на редовната линия до Лондон, летище Пловдив се спаси от тежко финансово затруднение, което дори чартърните полети не биха могли да компенсират. Все още не са уговорени чартърни полети за настоящия летен сезон, казва Ангелов, но се очаква след отварянето на магистралата да се планират общи екскурзии море – планина,  а туристите ще могат да ползват пловдивското летище.

Дойчин Ангелов увери, че всички дългове към нискотарифната авиолиния RyanAir ще бъдат погасени от задлъжнелия Фонд за развитие на летище Пловдив. Именно RyanAir изпълнява редовните полети до Франкфурт и Лондон. Изчистването на дълговете ще бъде възможно, когато представители на бизнеса ще могат да членуват в организацията, а интерес от тяхна страна категорично има, заяви Ангелов.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: