Директен полет Бургас – Баку

Baku AirportПредстои откриване на директна авиолиния между Бургас и Баку. Това стана ясно след срещата на 1 май между кмета на морския град Димитър Николов и извънредния ни пълномощен посланик в Република Азербайджан Мая Христова. С нейно съдействие продажбите на самолетни билети за новата дестинация ще бъдат факт до няколко седмици.

Връзката между Бургас и азербайджанската столица ще стимулира културния обмен между двете страни и ще увеличи туристическия поток към нашето Черноморие. Това, разбира се, ще се отрази положително и на родния бизнес. Стремежът и на двете страни е, директната връзка между Бургас и Баку да остане целогодишна. На срещата бяха дискутирани и съвместни културни проекти между двете страни. Амбицията на Бургас е, градът да се превърне в туристическа дестинация през цялата година, а не само в летния сезон.

На срещата също така присъстваха и представители на азербайджански авиопревозвачи и туроператори. Все още не ясно обаче, кои авиолинии ще изпълняват директните полети между Бургас и Баку.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: