Окончателно: Ryanair спира полетите Пловдив – Франкфурт

RyanairНа 4 ноември 2012 г. ще се осъществи последният полет Пловдив – Франкфурт за този сезон от най-голямата европейска нискотарифна авиокомпания „Ryanair”. Причините за прекратяване на полетите през зимния сезон, които изтъкват от компанията, са повишаване на държавните летищни такси. Припомняме, че по-високите такси влязоха в сила от 1 май 2012 г, след изтичане на срока на двугодишна наредба за тяхното понижение. Другата причина също е финансова: част от общините, които членуват във Фонда за развитие на Летище Пловдив, закъсняват с плащанията.

Според Ryanair полетите от Пловдив до Франкфурт ще бъдат възстановени отново за летния сезон през следващата година, но дали това ще се случи, още не може да се гарантира. Единствената линия, по която все още извършва полети Ryanair, е Лондон – Пловдив, а от Летище Пловдив преговарят за стартиране на две нови линии до Истанбул и до Бурса.

След 4 ноември пътниците ще могат да намират алтернатива на евтините самолетни билети до Франкфурт само от авиокомпания Wizz Air, която осъществява това направление от София.

Реклама

1 коментар към “Окончателно: Ryanair спира полетите Пловдив – Франкфурт”

  1. Ана

    20 октомври 2012

    Простаци българи, закриха най-хубавата линия до Франкфурт, която чаках толкова години! Тъпите майни от Пловдив отново доказаха, че са най-големите селяндури. Плащайте си сметките, простаци… Това летище трябва да се развива, загубеняци…

    Отговорете на този коментар...

Изпратете коментар по публикацията: