Monarch Airlines увеличи позволения ръчен багаж

Monarch AirlinesБагаж от две части вече могат да внесат със себе си пътниците в самолетите на „Monarch Airlines”. Британската авиокомпания е променила условията си за ръчен багаж на борда от началото на ноември.

Според новите правила на превозвача, който изпълнява редовни полети и до България, пътниците могат да носят със себе си двойно повече багаж. Например малък сак и чанта или ръчен багаж и лаптоп. Максимално допустимото тегло обаче е 10 кг. Единият пакет трябва да може да бъде поставен под седалката, а вторият да може да се постави в шкафчето над нея.

Смяната на условията за ръчен багаж е почти изненадваща в общата картина от авиокомпании, които се опитват да приучат пътниците си да качват все по-малко и по-малко багаж на борда на самолетите. Новата си политика за салонен багаж обяви и Wizz Air преди седмица. Според условията на нискотарифната авиокомпания, пакетите, които пътниците могат да внесат на борда, вече са със строго определени размери.

Monarch Airlines” вече прилага на практика новото решение за ръчния багаж за всичките си редовни полети. Изключение правят само излитащите самолети от летище London Luton.

Няма промяна при чартърните полети на авиокомпанията, там ръчният багаж се запазва до 5 килограма.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: