Lufthansa ще работи с български софтуер

LufthansaЕдна от водещите авиокомпании в световен мащаб ще работи в партньорство с българската компания Vayant.

Lufthansa, която е най-голямата европейска авиокомпания и на пето място в света, избра български софтуер за нуждите си на немския пазар. Сделката бе сключена по време на туристическо изложение в Берлин. Специалистите от Lufthansa ще приложат нашия софтуер за търсене и резервация на самолетни билети, вместо използвания досега Amadeus.

Удобството на програмата е технологията Pricing Cache. С нейна помощ могат да се задават множество филтри според нуждите на клиента. Софтуерът позволява гъвкаво търсене на полети с точни резултати чрез филтри като минимален бюджет, тематично търсене на дестинации и отворени дати, което е и основен плюс при търсене на най-изгоден ценови вариант. Голямо предимство пред останалите  програми е, че туристическите оператори и агенции няма да заплащат такси за достъп до информацията за текущите цени на самолетни билети, ако няма издадени такива.

„Сделката с Lufthansa е уникален пробив на български софтуерен продукт на един от най-трудно достъпните пазари за информационни технологии“, споделя изпълнителния директор на Vayant. Българската фирма е специализирана в разработката на софтуер за туристическия пазар, като акцентира върху приложения за търсене и резервация на самолетни билети.

Vayant превъзхожда лидери в тази сфера като Amadeus, Sabre и Travelport. Вече възползвали се туроператори от Pricing Cache за полети на Lufthansa са TUI, Ltur и Hotelplan. Други клиенти на българската компания са Air Europa, Air Baltic, Austrian airlines, както и редица туристически агенции. Основен акционер във Vayant е българският инвестиционен фонд NEVEQ. Акции притежават и частни инвеститори и фондове от Швейцария и САЩ.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: