Lufthansa планира нова авиокомпания

LufthansaНай-голямата немска авиокомпания Lufthansa (Луфтханза) обмисля да създаде нова дъщерна фирма, която да поеме европейските й полети. Най-вероятно името на новия превозвач ще е Direct 4 You, съобщават националните всекидневници на Германия.

Първоначалните планове са новата авиокомпания да се слее с двете дъщерни компании на немския превозвач – Eurowings и Germanwings, които от своя страна няма да предлагат полети в направленията на Direct 4 You. Germanwings дори може да бъде закрита, а самолетите пребоядисани с новото лого. На персоналът ще бъде дадена възможност за преместване в новата авиокомпания, пише още в публикациите.

За много от европейските линии, които би поела Direct 4 You, самолетните билети ще са на цена около, а и дори по-ниска от 49 евро. Предвижданата флотилия ще наброява 90 самолета, а за седалища се спрягат Кьолн и Берлин. Стартът най-вероятно ще е през 2013 г.

Авиокомпания Луфтханза засега отрича публикациите от петък, че планира Direct 4 You да бъде нискотарифна авиокомпания.

Решението за новия превозвач е вследствие на желанието за преструктуриране, с цел намаляване на разходите. През 2015 г. общите разходи на най-голямата не само в Германия, а и Европа авиокомпания Lufthansa, трябва да спаднат с минимум 1,5 млрд. евро спрямо 2011 г. Във връзка с това Lufthansa закрива и губещи полети, както ви съобщихме по-рано.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: