Lufthansa отмени над 500 полета

Стачка на Лфутханза - Frankfurt MainПовече от 500 полета на Lufthansa отмениха днес /21.03.2013 г./ поради протести на синдикатите.

Планираната стачка на профсъюза засегна много от редовните полети през целия ден и главно на летищата в Хамбург и Франкфурт. Други засегнати летища са тези в Мюнхен, Берлин и Дюселдорф. Отменените полети са предимно вътрешни и европейски.

Авиокомпанията иска да удължи работното време на служителите си с един час седмично и да замрази заплатите им до 2015 година. Увеличените цени за самолетно гориво и нарастващата конкуренция от нискотарифни авиолинии, са причина Lufthansa да иска да наложи рестриктивните мерки, с цел намаляване на разходите. Протестните действия на служителите са главно срещу планираните нововъведения на компанията. Те настояват също и за увеличение на заплатите с 5,2% и то през следващата една година. В искането си се присъединяват 33 000 работници от всички дружества на авиокомпанията – Lufthansa Systems, Lufthansa Cargo, Lufthansa Technik и LSG Sky Chefs.

Говорителят на Lufthansa коментира, че искането им е неуместно. В петък предстоят преговори между синдикатите и ръководството на компанията.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: