easyJet с рекордна печалба

easyJet boardingРекордна печалба регистрира авиокомпания easyJet след третото тримесечие на 2012 г. Ръст с 28% до 317 милиона паунда е постижението на британския нискотарифен превозвач. Сумата се отнася до печалбата й, преди да бъде обложена с данъци. Изненадващо е, че добрите резултати са на фона на възникналите допълнителни разходи за гориво, възлизащи на 182 милиона паунда.

Ръководството на компанията обяснява постиженията си с отлично избраните маршрути, които да оперира, атрактивните цени на самолетни билети и разбира се – доволните пасажери, използващи именно тези направления. Още в края на миналата година британската авиокомпания увеличи оперираните линии, във връзка с повишения интерес към нови дестинации.

Припомняме, че през 2013 г. easyJet открива и направление до София. В програмата й, също така се виждат заявки за полети до дестинации като Маракеш и Шарм ел Шейх. Полетите до летище София ще са с начална точка Лондон Станстед. То ще е и третото летище, от което авиокомпанията ще лети до България. Първият полет Лондон Станстед – София може да се резервира за 16 февруари следващата година. Седмичната програма предвижда полети всеки вторник и събота до британската столица.

Към 30 септември 2012 г. easyJet е обслужила 58 милиона души. Резултатите показват ръст от 7 на сто за превозените от нея пътници. Търговският директор на компанията отчита, че ефект вероятно е оказала и първата й рекламна кампания в телевизионен ефир.

Въпреки неочакваните събития и обстоятелства, съпътстващи всеки бизнес, от easyJet са мнение, че бизнес моделът, който следват е успешен. Добрата стратегия и предпочитанията на хората ще продължат да ги тласкат напред, коментират още от авиокомпанията.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: