Alitalia планира нови съкращения

Персонал AlitaliaИталианската авиокомпания „Alitalia” може да се наложи да остане със 700 служителите по-малко. Компанията изпаднала в затруднение, заради високите цени на горивата и кризата в еврозоната. След като отчете загуба от 201 милиона евро за първите шест месеца от годината, в края на юли от „Alitalia” обявиха, че най-големите трудности вече са зад гърба им. Изглежда проблемите не са съвсем отминали, след като от ръководството планират съкращения на 700 работници. Това би довело до икономисване на 30 милиона евро, но засега предложението е отхвърлено от синдикатите на среща през тази седмица.

Сред планираните за съкращения служители са попаднали 300 стюардеси, 300 работници от наземния персонал и около 90 служители от отдела за поддръжка. От синдикатите са обявили, че през предстоящата седмица се предвиждат нови преговори, за да се избегнат съкращенията.

Това не е първият случай, в който от авиокомпания „Alitalia” говорят за намаляване на персонала. През 2008 г. тя бе изправена пред фалит, но известни италиански индустриалци я купиха и тя се сля с втората по големина италианска авиокомпания „Air One”. В друг случай през 2004 г. от „Alitalia” предвиждаха да съкратят една четвърт от работниците си или близо 6000 души тогава. Заради стачка на служителите през 2010 г. бяха отложени всички полети на авиокомпанията за 4 часа. От друга страна „Alitalia” са известни с едни от най-ниските цени за двупосочни самолетни билети в промоционални пакети.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: