Ураганът Санди спря над 3000 полета

Засегнатите пътници имат право на пълно възстановяване на сумите по закупените самолетни билети

Отменени полетиПриродната стихия – ураганът Санди – стана причина за отмяната на около 3000 полета днес, 31-ви октомври. Всички пътници от и до САЩ имат сериозни проблеми с придвижването.

Днес следобед две от летищата Джон Ф. Кенеди /John F. Kennedy/ и Нюарк Либърти /Newark Liberty/ в Ню Йорк работеха в нормален ритъм. Въпреки малкото пътници, които се обслужват на летище Кенеди, то остава вариант за самолетен транспорт. Летище Ла Гуардия /LaGuardia Airport/ и едно от летищата в Ню Джърси по всяка вероятност ще останат затворени и в утрешния ден, което ще доведе до нови закъснения и отменени полети. Трите цитирани летища бяха затворени от понеделник. При нормални обстоятелства те могат обслужват около 300 000 пътници на ден.

Напомняме, че пътниците, които са засегнати от случващото се, могат да се възползват от пълно възстановяване на платените суми за самолетните билети. От авиокомпаниите предлагат и алтернативен полет, в удобен ден и час. Необходимо е всички потърпевши да се консултират с представителите на съответната авиокомпания по летищата.

Статистиката показва, че след днешната усложнена обстановка в резултат на Санди, отменените полети вече са почти 20 хиляди. Изчисленията са за над 410 млн. долара загуби за авиоиндустрията.

С нетърпение се очаква пускането на метрото в Ню Йорк, което при нормални условия обслужва над 5,3 милиона души дневно. Към настоящия момент от автомобилните тунели единствено Линкълнският може да бъде използван. Възстановен е автобусният транспорт в града след двудневната принудителна блокада. Морският транспорт също беше засегнат. Пристанището в Ню Йорк в момента е затворено.

Все още около половин милион души нямат електрозахранване, част от учебните заведения остават затворени и утре.

Очакванията са ситуацията да се нормализира до края на седмицата.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: