Съкращават служители и в авиокомпания SAS

SAS AirlinesОще една водеща в страната си авиокомпания започва съкращения на служители заради тежко финансово положение.

За да оцелее, на скандинавската авиокомпания SAS ще й се наложи да съкрати значителна част от работниците си, да намали заплатите, както и пенсиите им. Работните места ще се намалят с общо 6000 позиции. Корпорация ще е принудена да продаде и част от акциите си, за да си осигури заем от правителствата и финансовите институции на част от скандинавските страни. Закъсалата авиокомпания ще продаде звеното, което отговаря за наземните услуги, както и регионалната линия Wideroe. Наскоро самолет на Уйдероу дори прекрати полет, заради край на работното време.

След въвеждането на промените, авиокомпания SAS се надява да получи кредит в размер на 3,5 милиарда шведски крони, което е около 519 милиона долара. Заемът ще бъде отпуснат от правителствата на Норвегия, Швеция и Дания и още седем банки.

В опита си да регистрира някаква печалба, авиокомпанията ще намали заплатите на служителите до 17%.

Финансовата равносметка на SAS не е била на „плюс” още от 2007 г. Основна конкуренция са нискотарифните авиокомпании, които предлагат значително по-евтини самолетни билети, както и регионалната норвежка авиокомпания Norwegian.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: