Стюардесите на египетска авиокомпания вече носят забрадки

Стюардеса на EgyptAirСтюардесите на египетската авиокомпания „EgyptAir” вече имат официално държавно разрешение да носят забрадки при полетите до мюсюлмански държави. Тази практика може да се разреши и за останалите полети на компанията.

EgyptAir” е авиокомпания с 80-годишна история, но досега стюардесите летяха със светски униформи.

По време на управлението на Хосни Мубарак египетското правителство беше ограничило ползването на хиджаб от жените на представителни места като държавната телевизия или държавната авиокомпания. В страната много жени носят забрадки, но досега беше забранено да го правят, когато става дума за показване на места, които представят Египет пред света. Настоящото правителство и президентът Мохамед Морси разрешиха на жените, ако имат желание, да носят забрадките си дори и на тези места.

От авиокомпания „EgyptAir” са поръчали на египетски дизайнери да изработят хиджаб, който да е подходящ за стюардесите им. Той ще бъде в традиционните цветове за компанията синьо, червено и златисто, ще бъде лека полупрозрачна дреха, която покрива раменете. Облеклото ще бъде готово преди авиопревозвачът да разшири тази практика и за другите, неарабски държави.

Това не е първият случай в практиката на авиокомпаниите. Стюардесите на няколко други мюсюлмански държави също носят забрадки.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: