Самолет прекрати полет заради край на работното време

Wideroe AircraftВероятно 40-те пътници на борда на самолет от компанията „Уйдероу” са били изключително изненадани, когато въздушното им возило е завило в обратна посока по средата на полета, вместо да продължи до крайната си точка.

Нелепата изненада сполетяла пътниците, след като самолетът вече бил изминал стотици километри до норвежкия град Мушьоен, където е трябвало да се приземи и за където са пътували хората. Вместо това, той завил и поел в посока град Трондхайм, който се намирал на 350 километра на юг и откъдето всъщност са излетели няколко часа по-рано.

Авиокомпанията „Уйдероу”, на която е самолетът, е регионален превозвач и е собственост на скандинавска авиолиния. От там обяснили, че в Норвегия разписанието се спазва изключително стриктно. Освен това трудовите закони в страната са много строги и екипажите на самолетите нямат право да работят извънредно.

Въпросният полет бил започнат от екипаж, който не разполага с достатъчно време от работния ден ден, за да го довърши. Ако самолетът е бил стигнал до крайната си точка Мушьоен, там е трябвало да се качи допълнителен екипаж, а от авиокомпанията не разполагали с такъв на място. За да не се отменя целият график за вечерта, капитанът на самолета е решил да се върне по средата на полета.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: