Самолетни билети само за 6 цента

AirAsiaСамолетни билети на уникалната цена от 6 цента предлага стартиралата миналата година AirAsia Japan. Новата в самолетния бизнес авиокомпания е пуснала в продажба самолетни билети на цена само 5 йени, което е еквивалент на 0,0634 долара. На практика „безплатните“ билети са изцяло с рекламна цел и привличане на нови клиенти. Въпреки това от официалните изявления на компанията става ясно, че и след тази промоция, практиката ще бъде продължена и всеки 10-хиляден билет, продаден от компанията ще струва също 5 йени.

Първият полет е осъществен на 31 май. Направления по 5 йени засега има само от Токио до някои екзотични острови. Това са дестинациите до най-северния японски остров Хокайдо, на юг до град Фукуока /остров Кюшу/ и от Токио до град Наха в префектура Окинава. Те ще се изпълняват четири пъти в седмицата. Посочените цени важат само при резервация за пътуване от 28 август до 28 ноември тази година.

Друг изгоден самолетен билет може да се закупи за полет от Токио до Куала Лумпур /столицата на Малайзия/, който започва на цена от 5 хиляди йени. Това прави около 58 долара.

AirAsia Japan Co. е сдружение между нискотарифната компания от Малайзия – AirAsia Berhad и японската ANA (All Nippon Airways Co., Ltd.). Сдружението е регистрирано през август 2011 година. Японските авиопревозвачи, известни с предлаганото високо качество и обслужване на традиционно висока цена, през последните месеци регистрират спад на приходите си от вътрешни полети. Спад на пътници има и за азиатските дестинации. Това кара авиокомпаниите да  прибягват към нестандартни рекламни кампании, както и да се преориентират към по-евтините полети като цяло, в които комфортът на пътниците е за сметка на по-изгодната цена.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: