Преговори за полети от София до Мароко

Rabat - MoroccoИма вероятност в близките месеци да бъдат разкрити директни полети от летище София до Рабат или до Казабланка. Стартират проучвания за възможностите и обстоятелствата по откриването на пряка самолетна линия до Мароко. Това се договориха министърът на транспорта на България – Ивайло Московски и министърът на индустрията, икономиката и новите технологии на Кралство Мароко – Абделкадер Амара. Двете страни подписаха Споразумение за сътрудничество в областта на информационните технологии и съобщенията.

Според министър Московски, създаването и обслужването на направлението София – Мароко трябва да се постигне в много кратки срокове. “От голямо значение ще бъде в кратки срокове да постигнем едно такова споразумение, намираме се в много близки стадии на развитие и със сигурност на експертно ниво бихме могли да си сътрудничим изключително полезно”, каза още Московски.

Casablanca - MoroccoИнтересно е, че редовният полет до Казабланка не е новост за България. Тази линия е обслужвана от бившата държавна авиокомпания „Балкан“ преди приватизацията й през 1999 г. До Мароко след това са извършвани само чартърни полети.

Очаква се през идните месеци да бъде финализирано и подписано и споразумение в областта на морското корабоплаване. Това от своя страна допълнително ще поощри търговските и стопански отношения между двете страни.

Мароко е една от най-популярните туристически направления в Северозападна Африка и съгласно Kонституцията от 1996 г. е конституционна монархия. Начело на държавата стои кралят. Най-големият град в Мароко е Казабланка. Столицата на монархията е Рабат.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: