Първи полет София – Лондон Станстед за easyJet

easyJetНа 16 февруари 2013 г., еasyJet осъществи първия си полет по новото направление София – Лондон Станстед. Самолетът на британската авиокомпания Еърбъс А320 излетя за Лондон в 12.40 ч. българско време. На борда му имаше 165 пътници.

София е едно от трите нови направления, които easyJet открива през 2013 година. В програмата са обявени още полети и до Маракеш и Шарм ел Шейх. Освен новата отсечка, оперираните от компанията полети от България са линиите до Лондон Гетуик и Манчестър. Плановете предвиждат стартиране на полети и от летище София до берлинското Шьонефелд.

Маркетинг директорът на easyJet Петер Фьоц, отговарящ да Австрия, Швейцария и Източна Европа, изрази радостта си от откриването на новия маршрут. Нарастващите полети до двете лондонски летища са доказателство за все по силната връзка между България и Великобритания, що се отнася за бизнес пътуванията, а и пътуванията за почивка като цяло. Очакванията на Фьоц са за висок ръст още в първите месеци, а до края на годината да бъдат превозени около 30 хиляди пътници.

Полети Лондон Станстед – София с еasyJet

От Лондон Станстед
- тръгва във вторник 07:15 ч. – пристига в 12:20 ч.
- тръгва в събота 07.00 ч. – пристига в 12:05 ч.

Полети София – Лондон Станстед с еasyJet

От София
- тръгва във вторник 12:55 ч. – пристига в 14:10 ч.
- тръгва в събота 12:40 ч. – пристига в 13:55 ч.

Билетите за новата линия са в продажба още от 1 ноември. Резервации към настоящия момент могат да се правят дори до края на лятното разписание.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: