Полети от Летище Пловдив до Бурса от май

Летище ПловдивНова редовна авиолиния от Пловдив до Бурса се очаква да бъде разкрита през май догодина. Според директора на Летище Пловдив Дойчин Ангелов началото зависи от новата турска авиокомпания „Бурса Еърлайнс”, която ще изпълнява полетите. По техните прогнози срокът за старт от май е реалистичен. Полетите до новата дестинация ще бъдат един или два пъти седмично.

Интересът към полетите Пловдив-Бурса е много голям. В турския град живеят около 350 000 заселници с български произход, а общото население е 3 милиона жители. Една такава линия би улеснила придвижването на хората от и до България.

Управата на Летище Пловдив вече е провела разговори с кмета на Бурса Реджеп Алтепе, който също е изразил интерес към откриване на тази въздушна линия. Разговорите са се осъществили през месец май тази година със съдействието на българския консул в Бурса Димитър Хаджиев, като на срещата още са присъствали туроператори, общински съветници, както и председателят на изселническата организация в града.

Още към една нова дестинация се стреми Летище Пловдив и това е линията Пловдив – Чикаго. Според ръководството на аеропорта това ще бъде много успешна линия, но такава идея много трудно ще се реализира. Основната трудност е намирането на авиокомпания, която да е съгласна да извърши директен полет от България до САЩ. В момента няма такъв полет и от Летище София.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: