Полети до Близкия изток от Летище Пловдив

Летище ПловдивДали ще можем да летим от Летище Пловдив до привлекателни дестинации от Близкия изток, предстои да разберем скоро. Ръководството на летището вече води преговори с различни авиокомпании за полети извън Европа. Началото е поставено на провелата се наскоро Международна авиационна борса в столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби. Директорът на аерогарата в Пловдив Дойчин Ангелов е водил разговори с нискотарифни арабски авиокомпании. Те са изразили желание за полети до България. Ангелов е провел всички предварително планирани срещи с 16 авиокомпании. Общо 330 летища от цял свят и 300 превозвачи са участвали в авиационната борса.

Освен преговори за полети до Близкия изток, директорът на Летище Пловдив е търсил и алтернатива на „Ryanair” за изгодни оферти за самолетни билети до дестинации в Европа. Той е потвърдил за последния полет до Франкфурт в началото на ноември. До момента има проявен интерес за нова дистанция до Испания от испански превозвач. Добри са изгледите и за скорошно разкриване на дестинации до Турция, вече са започнати преговори с две турски авиокомпании.

Неизяснен остава въпросът за стимулите, които авиокомпаниите, особено нискотарифните, очакват да получат под формата на преференциални летищни такси или други отстъпки. От ръководството на Летище Пловдив залагат големи надежди на създадения „Фонд за развитие на Летище Пловдив” при бъдещи действия и преговори.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: