Нови полети от и до летище Варна за лято 2012

летище ВарнаМного нови и разнообразни възможности за пътуване предлага тази година лятното разписание на полетите на летище Варна.

На този етап най-многобройни са редовните полети до София и Виена, които се осъществяват всеки ден. 3 пъти седмично са наравленията до Москва на руската S7 Airlines, летище Домодедово /DME/ и до Лондон, летище Лутън /LTN/, изпълнявани от нискотарифната авиокомпания Wizz Air. С началото на юни полетите до Москва са ежедневни, а до Лондон – 4 пъти в седмицата. Статистиката показва, че Демодедово е най-предпочитаната дестинация от и до летище Варна. Полети до руската столица изпълнява и авиокомпания Bulgaria Air. С нея можете да летите до московските летища Внуково и Шереметиево. От Варна самолетни билети на Bulgaria Air можете да закупите и до Санкт Петербург, които са 2 пъти на седмицата, а до лондонското летище Гетуик – всеки четвъртък. Очаква се от 27 юни унгарската авиокомпания wizz Air да осъществява два пъти седмично и редовни полети до Будапеща. Плановете са за сряда и неделя, но засега само в летния сезон. Както вече Ви информирахме от 3 април 2012 г. пътниците и от София отново могат да закупуват самолетни билети и да летят директно до столицата на Унгария – Будапеща, вече с авиокомпания Wizz Air. Тези дестинации приоритетно се оперираха от фалиралата унгарска авиокомпания Malev.

За летище Варна Germania Air ще обслужва туристите от Берлин, Франкфурт, Мюнхен, Хамбург, Дюселдорф, Лайпциг и Хановер. От Москва и Калининград полети ще извършва Кубань /Kuban Airlines/, от Хановер и Дюселдорф ще лети и TUIfly, от Любляна до Варна самолетни билети ще предлага Adria Airways. От Франкфурт полети ще дублират и SunExpress Germany. От Нант – Air Mediterranee, от Гьотеборг – Jet Time, от Москва – Аерофлот и  Red Wings, от Варшава – OLT Express Poland, и Small Planet Airlines Poland, като вторите ще обслужват и Катовице. От немските летища в Лайпциг, Дюселдорф и Кьолн до Варна можете да ползвате и Germnay Sky Airlines. За първи път тази година ще има и полети от Варна до Нант във Франция и до Перм в Русия.

От летището във Варна 3 пъти седмично са редовните полетите до Брюксел. Редовни полети се изпълняват и по направленията Люксембург, Хановер, Санкт Петербург, Нижни Новгород. От юни предстоят нови линии до Екатеринбург, Самара, Новосибирск, Осло. С началото на юли самолетни билети ще се продават и за редовни полети до Цюрих и Дюселдорф.

На летище Варна вече се обслужват по 15 000 пасажери на седмица. Стартирали са и чартърните програми на авиокомпаниите, като 48% от полетите са от Русия и Германия. Спрямо планираните направления на този етап, ръст в полетите се очаква от Русия (8%), Германия (8%), Беларус (30%), Прибалтийски страни (30%). Спад се очаква от Великобритания, Унгария, Иран и Скандинавските страни. За 24 часа най-много пътници се очаква да бъдат обслужени на 3 август – 17 000 пътници. Милионният пътник се очаква във втората седмица на септември.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: