Откриха модерна техническа база на Летище София

Lufthansa Technik SofiaМодерна техническа база за ремонт и обслужване на самолети бе открита на Летище София. В официалната церемония по откриването на новите хангари на „Луфтханза техник” взеха участие министър-председателят на Република България Бойко Борисов и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. По думите на министъра България има нужда от такива крупни инвеститори, които да избират страната ни, за да развиват бизнеса си.

Новата техническа база на „Луфтханза техник” ще може да обслужва едновременно 6 самолета и да извършва 60 тежки ремонта на година. Тя ще осигури работни места за над 600 висококвалифицирани специалисти.

Луфтханза Техник София” е дъщерна компания на „Луфтханза Техник” АГ, която е световен лидер в поддръжката, възстановяването и капиталните ремонти на самолети. През 2007 г. „Бългериaн Еъруейз Груп” сключи договор за партньорство с нея. През тази година от фирмата удвоиха капацитета на хангарите си в София, което ги превръща в едни от най-големите в Европа. Цялата инвестиция в съоръжението на Летище София е над 40 милиона евро.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: