Нова политика на Wizz Air за салонен багаж

С нова политика за салонния багаж стартира унгарската нискотарифна компания Wiz Air от 24 октомври. Пътниците вече ще могат да пътуват безплатно само с един малък пакет или да доплащат, ако искат да вземат със себе си по-голям.

Новата багажна политика на най-голямата нискотарифна компания в Централна и Източна Европа беше представена в началото на месеца, като от 4 октомври всички пътници резервираха или купуваха самолетни билети за след 24 октомври с новите такси и условия. Според авиокомпанията ограничаването на броя големи чанти на борда ще доведе до икономии за тях и съответно за клиентите им.

Новите условия на Wizz Air са следните:

- всеки пътник може да пътува с 1 малък салонен багаж или с 1 голям;

Всички стоки, които са купени от летището след преминаване на митническата проверка, могат да се пренасят в салона на самолета безплатно! Това се дължи на партньорските отношения между авиокомпанията и летищата. Самолети на Wizz Air кацат и отпътуват от повече от 80 летища.

- за малък пакет се счита багаж с размери до 42 x 32 x 25 cm;

Това може да бъде малка чанта за лаптоп или малка раница. Нейното пренасяне е безплатно. Багажът трябва да може да се пъхне под седалката.

- за голям пакет се счита багаж с размери до 56 x 45 x 25 cm.

За багаж с такъв размер се заплаща една от три вида такси: 1) 10 евро – ако се плати са голямата салонна пратка онлайн при покупка на самолетния билет преди полета; 2) 20 евро – ако се плаща на самото летище; 3) 30 евро – ако платите при чекирането на багажа.

Големият багаж, който е с капацитет на вместимост около 60 литра, в другите нискотарифни компании все още се смята за стандартен ръчен багаж и се пренася безплатно.

След първия ден от прилагането на новите условия, от компанията отчетоха нормално движение на пътниците, без закъснения заради багажа.

Пътниците, които се радват на евтини самолетни билети от Wizz Air, са над 1 милион на месец. От компанията твърдят, че те са най-зелената авиокомпания в Европа, заради ниските въглеродни емисии. Другата цел, която са си поставили, е да приучат клиентите си да пътуват леко и конфортно.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: