Лошото време отмени полети в Западна Европа

Сняг по летищата в Западна ЕвропаПроблеми с въздушния транспорт в Западна Европа причиниха обилните снеговалежи, паднали през последните дни.

Само на международното летище във Франкфурт на Майн са отменени около 130 полета. Поледиците от минусовите температури и трудната обработка както на самолетите, така и на летищните писти, допълнително затрудняват овладяването на ситуацията. Всички полети закъсняват от разписанията си, заради задължителните изисквания за обледяване на самолетите. Пътниците, засегнати от създалата се ситуация, имат възможност да пътуват с влакове на немските железници Дойче бан /Deutsche Bahn/ ако съществува алтернативен маршрут по земя.

Белгия също е засегната от обилните валежи от сняг. Там освен въздушното, е нарушено и железопътното движение. Най-засегнатото летище там е това край Шарльороа, където са отменени редица полети, а други – пренасочени към летищата в Германия и Холандия. Допълнителни затруднения на място създава и много ниската видимост.

На брюкселското летище също се съобщава за закъснения, заради процедурите по почистване. Някои полети от Германия са отменени, поради невъзможност за безопасното им посрещане.

Световните агенции съобщават още и за отменени полети и във Франция и Великобритания. 40% от планираните полети са спрели френските летища Роаси-Шарл де Гол и Орли, 20% са отменените направления на лондонското Хийтроу. До края на деня се очаква този брой да се увеличи. Снеговалежите, рядкост за френската столица Париж, започнаха още в петък вечерта. Синоптиците алармират за нови валежи от сняг днес, но в северна Франция.

Всички пътници, закупили самолетни билети за тези дестинации, е необходимо да се информират за актуалната метеорологична обстановка на изпращащите и посрещащи летища, за избягване на евентуални неудобства по придвижването.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: