Летище Франкфурт без полети нощем

Летище Frankfurt MainГерманският съд потвърди решението си за забрана на нощните полети на самолети от летище Франкфурт. Съгласно издаденото постановление се забраняват всички полети на самолети между 23.00 часа вечерта и 05.00 часа сутринта. Решението е издадено от съда в Лайпциг, който потвърждава временната забрана за нощни полети, издадена преди това от съда в Хесен през октомври.

Живеещите в близост до летището вече ще могат да спят спокойно, съобщават от  Асоциацията на германски граждани, доволни от спечеленото дело за забрана на нощните полети срещу най-голямото летище в Германия. Самото решение представлява огромна победа за гражданските организации, състоящи се предимно от живущите около летището. Те се борят за тази промяна от десетилетие.

Наложената забраната несъмнено ще има негативен ефект върху приходите на някои авиокомпании, извършващи товарни превози, сред които и германският превозвач Луфтханза. Ръководството на авиокомпанията вече официално обяви, че забраната тежко ще засегне приходите й. От превозвача твърдят, че през нощта оперират предимно товарни самолети, което е сериозен удар върху поделението му за товарни превози.

Летището във Франкфурт е най-голямото в Германия и третото по големина в Европа. На него се извършват средно по 1300 полета на денонощие, в това число вътрешни и полети на дълги разстояния.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: