Летище Бургас с нов терминал през 2013 година

Ветерани - летище БургасНовината бе съобщена по време на срещата с ветерани по повод създаването на бургаското летище. Предвижда се новият пътнически терминал да бъде готов за лятото на 2013 година.

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД посрещна на 29-ти юни на летище Бургас ветерани от гражданската авиация, които пристигнаха в чест на 65-тата годишнина от създаването на Българската гражданска авиация и 85 години от изграждането на летище Бургас.

Специално за събитието на 29-ти юни бе организирана и празнична програма. Началото на гражданската авиация се поставя именно на тази дата преди 65 години, когато е осъществен първият пътнически полет в България по дестинацията София – Бургас. Ветераните имаха възможност да разгледат уникални фотографии, част от историята на бургаското летище, представящи важни щрихи от миналото на българската гражданска авиация.

Директорът на летище Бургас Георги Чипилски запозна гостите с постиженията на аеропорта. При организираната разходка той показа разширението на перона с четири допълнителни стоянки, новопостроената карго-сграда, строителната площадка на новия пътнически терминал и новата сграда на администрацията. Гостите се запознаха на място и с процеса на строителството на новия пътнически терминал на летище Бургас, който предстои да бъде открит през лятото на 2013 година.

Летище Бургас е летището с най-дълга история в България. Първата му копка е направена на 27-ми юни 1927 година от френската компания „Сидна“, днес позната като Air France. През 1941 година летището е преотстъпено на България, а през 70-те години на миналия век вече работи и се развива със статут на международно летище.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: