Летище Бургас откри новия чартърен сезон с полет на Луфтханза

Летище Бургас - ЛуфтханзаЛетище Бургас посрещна днес първия полет на най-голямата немска авиокомпания Луфтханза за новия летен сезон. 167-те пътници, пътуващи от Дюселдорф със самолет Еърбъс А320, кацнаха на българска земя точно в 10:09 ч. сутринта.

Още при кацането, първите пътници бяха приятно изненадани от служителите на летището, които им подариха ароматни български рози, както и туристически пътеводители за Бургас и околностите.

За първия полет на немския авиопревозвач на летище Бургас присъстваха главният изпълнителен директор на на Фрапорт Туин Стар – г-н Дирк Шусдзиара, директорът на летище Бургас – г-н Георги Чипилски, представителят на компанията за България – г-н Янко Христов, както и представители на туристическия бизнес.

Летище Бургас ще приема чартърни полети по линията Дюселдорф – Бургас до началото на месец октомври. По разписание самолетът ще каца всяка неделя в 10:20 ч., а обратно за Германия ще отпътува в 11:05 ч. Капацитетът на Еърбъса е за 180 пътнцици.

През този летен сезон на летище Бургас ще се обслужват 128 дестинации, обхващащи 36 държави в Европа, Азия и Африка. Опериращите авиокомпании ще са 57 и ще изпълняват 116 чартърни и 38 редовни линии.

Новите чартърни направления за сезон 2012, до които ще се извършват полети от летище Бургас са Цвайбрюкен (Германия), Болоня и Рим (Италия). Новите редовни сезонни линии, за които ще се предлагат самолетни билети са Бремен (Германия), Челябинск, Самара и Казан (Русия).

Само за миналата 2011 година на летище Бургас са обслужени над 2 253 000 пасажери, което е рекорд в историята на летището.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: