Авиокомпания Ryanair увеличи приходите с 10%

RyanairС 10% са се увеличили приходите на авиокомпания „Ryanair” до края на септември 2012 г., в сравнение със същия период от миналата година. Според компанията това се дължи на голямото увеличeние на пътниците, както и на лекото повишение на цените на самолетните билети.

Чистите приходи на авиопревозвача за шестте месеца до края на септември 2012 г. са 596 милиона евро, а за този период през миналата година те са били 544 милиона евро. Общите приходи са 3,1 милиарда евро, което е с 15% повече спрямо миналата година.

Въпреки средното увеличение на цените на самолетните билети с около 6%, потокът от пътници се е увеличил значително, на което се дължат и големите постъпления за компанията.

От „Ryanair” смятат, че голяма роля са изиграли и Олимпийските игри в Лондон, когато са били едни от най-големите покупки на самолетни билети през годината.

Разходите за гориво на авиокомпанията обаче са се увеличили като цяло, тъй като цените на горивата скочиха от 83 долара до 98 долара за барел. Въпреки това, покачването се оказа по-малко от предвиденото и печалбите са запазили ръста си.

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: