Ами сега?… Изгубен багаж на летището – 1 част

Изгубен багажТоку-що е завършила най-върховната ваканция във вашия живот. Направили сте невероятни снимки и нямате търпение да ги споделите с приятелите си. Току-що кацате на летището в родината си, след като сте подремвали блажено в самолета и сте си представяли колко ще бъдат щастливи от подаръците, които им носите, майка ви и баща ви, баба ви, която не е спряла да ви натяква колко е опасно да се лети до остров, който може всеки момент да бъде погълнат от вълна цуцами (тя трудно научава трудни думички); ах, да, подаръците…! Има също за сестра ви, на която сте обещали следващия път (като порасне) да я вземете с вас и да й покажете истински палми от семейство Musaceae, да не забравяме, че сте взели специален сувенир и за вашия екзотичен папагал, за когото най-екзотичното познато място е стаята, в която го държите, когато я изчистите… И така, все още се наслаждавате на приятните си мисли от изминалата ваканция, когато слизате на летището, отправяте се към лентата за багаж и чакате. Чакате и пак чакате, но… хубавият ви куфар така и не се появява. Без паника! Това го знае дори един галактически стопаджия, че вие ли…

Ето няколко прости съвета, които трябва да следвате, ако имате проблем с багажа на летището:

1. Може би просто се бави

Не е изключено багажът ви само да се е забавил малко. Ако не е в самия край на лентата, може да долети със следващия полет за няколко часа или след няколко дни, ако са сбъркали летището, към което да го изпратят. Отидете до най-близкото гише на вашата авиокомпания, подайте иск, оставете телефонен номер и адрес и ще се свържат с вас, когато багажът ви пристигне.

2. Да не би да сте го забравили

Не го приемайте лично, но сигурни ли сте, че качихте куфара си на самолета, а не остана на летището след като купихте последния сувенир и го опаковахте там? Правилото е такова, че за да обявите окончателно багажът ви за изгубен, трябва да минат 21 дни и тогава може да поискате обезщетение от авиокомпанията. Междувременно трябва да им дадете всички видове доказателства и описания на багажа ви – ако пазите касови бележки или фактури на съдържанието, ако сте направили снимки или най-добре е да помните до последната и най-малка подробност какво точно сте опаковали. Служител на самолетната компанията ще ви донесе багажа на адреса, който сте оставили, веднага след като го открият. Удобно, нали?

3. Безвъзвратно загубен

Ами сега? Дали когато си поръчвахте евтин самолетен билет, там беше отбелязано какво да направите, ако попаднете в такава ситуация?

За това ще научите следващия път.Изгубен багаж

Помнете:

По-малко от 1% са случаите на изчезнал багаж, който не може да бъде открит. Защо да се случва точно на вас?!

Следва продължение…

Реклама

Няма коментари

Изпратете коментар по публикацията: